Атанас Илков би бил проводник на предизборните интереси на Делян Пеевски. Това заяви пред БНТ Божидар Божанов за избора на Димитър Главчев за нов вътрешен министър. По думите му в началото нямало индикации, че Калин Стоянов е човек на Пеевски, но впоследствие е получил покана да е водач на негова листа за изборите.

От ПП-ДБ ще предоставят на новия вътрешен министър данни за секциите, където се купуват гласове и очакват той да ги изненада. Божанов подчерта, че има секции, където 100% от хората гласуват, и то за ДПС. Трябва да има политически сигнал, че подобни неща трябва да се спират, смята депутатът. Купените гласове са сериозен бич за демокрацията, изтъкна той.

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски пак ще правят избори

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски пак ще правят избори

Главчев не е успял да се измъкне от зависимостите си

Божанов каза, че ПП-ДБ са нямали претенции кой ще е вътрешен министър. Той обаче трябвало да е човек извън системата, защото вътрешен човек я капсулирал. Несериозно е твърдението, че никой не е искал да вземе МВР, според народния представител.

В последните избори, според него, има ръст на купуването на гласове от 35 000 гласа спрямо последните парламентарни избори.

Божанов: Главчев и Стоянов са министри на господин Пеевски

Божанов: Главчев и Стоянов са министри на господин Пеевски

Трябва да търсим правителство на България

Промените в Конституцията могат да работят прилично, смята Божидар Божанов. Те са по-добри от предишните разпоредби и щели да се утвърдят във времето, по мнението му.

Трудна ще е кампанията при седми поредни избори, счита депутатът. След вота ПП-ДБ отново ще настоява за антикорупционните реформи. Единствената коалиция е анти Пеевски, категоричен бе той.