Отиваме на избори за победа. Нашите опоненти не желаят редовно правителство. Те се целят в избори 2 в 1 през есента. Това заяви в ефира на БиТиВи Даниел Митов от ГЕРБ. Въпреки многократните въпроси кой и кога от ПП/ДБ е казал, че се стремят към избори през есента, Даниел Митов многократно използва местоимението "те" и най-накрая се позова на слухове и приказки, които чувал от кампанията на опонентите на ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" се очерта като ляво-центристка формация. С такава партия трудно може да намерим допирни точки, заяви Митов, нежелайки да отговори също на няколко въпроса с кого смята да разговаря за управление ГЕРБ.

Когато си първи имаш отговорност да предложиш състав на кабинет. Ние направихме това с Николай Габровски. Не ни достигнаха 6 гласа. Надявам се да успеем да компенсираме това след изборите, уточни Митов.

По думите му ПП първо са продавали промяна, а сега продават обединение. Ние обаче вече знаме какво правят тези хора, когато властта е в техни ръце. Обясняваха, че един патрон не сме дали за Украйна, а се оказа, че са продавали през посредници. От това загуби българската държава, поясни той.

Митов засегна и темата за корупцията. Според него страната ни не се отличава от другите европейски страни в това отношение. Той уточни, че повечето твърдения са клюки и измислици. Митов подчерта, че не се обръща достатъчно внимание на превенцията на корупцията. Корупционните феномени са индивидуални. Замесени са конкретни хора, не трябва да се лепят групови етикети на партиите, допълни той.

Според него в частта съдебна реформа има неща които могат да се направят, за да работи правосъдието по-добре.

По отношение на инфлацията той посочи, че тя е напомпана от бюджетите на Асен Василев. Раздаването на пари на калпак също създава инфлация. Тегленето на заеми за догонване на инфлацията е политически импотентна идея. Средната инфлация миналата година в ЕС беше между 6 и 8%, а у нас около 20. Това бе една от основните пречки за влизането ни в Еврозоната, изтъкна Митов.

За да избягат от отговорност ПП си измислят други фактори. В момента рискуваме да влезем в сивия списък на страните, които не се справят с прането на пари, каза още той.

ГЕРБ готови отново да предложат кабинет

ГЕРБ готови отново да предложат кабинет

Твърде рано е да се говори за коалиции и партньорства за бъдещо управление