Има редица смущаващи факти около изграждането на граничната ограда на територията на област Хасково, заяви президентът Румен Радев при посещението си в областния град, съобщи haskovo.net.

"Полагат се необходимите усилия оградата с Турция да бъде завършена в срок, а в същото време има редица смущаващи факти. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а оградата е едноредова.

Още 20 млн. лв. отиват за оградата по границата с Турция

Още 20 млн. лв. отиват за оградата по границата с Турция

Кабинетът ще даде парите на областните администрации

На въпрос дали сделката ще отиде в прокуратурата, Румен Радев отговори: "Аз ще държа истината да бъде изяснена".

"Всичко онова, което се е правило по оградата е било с изричното съгласие на МВР", коментира депутатът от ГЕРБ Станислав Дечев, по чието време като областен управител започна изграждането на възпрепятстващото съоръжение.

Удължават оградата по границата с Турция в Хасковско

Удължават оградата по границата с Турция в Хасковско

Ще се искат пари за допълнителния участък

"Още със заданието за изграждането на оградата бяха обосновани и двуредова и едноредова част. По преценка на МВР и гранична полиция бяха изграждани на едни места двуредови, на други едноредови. От друга страна сме се съобразявали и с наличните средства", каза Дечев.

Прокурор да каже кой строи оградата по границата, иска Енчев

Прокурор да каже кой строи оградата по границата, иска Енчев

Сезира прокуратурата заради изявления на Нинова и Байрактаров

Той поясни, че средствата, които са изразходвани, са по предварително задание за тип А - т.е. двуредово и тип Б - едноредово съоръжение. "Всички средства са разплащани когато вече е било определено точно от какъв тип ограда ще има на дадената отсечка", каза бившият областен управител.

Станислав Дечев поясни, че информацията за изграждане на съоръжението е публикувана на страницата на областната администрация в Хасково, където всеки може да я разгледа", каза още Станислав Дечев.

По 30 мигранти прескачат на минута през оградата на границата

По 30 мигранти прескачат на минута през оградата на границата

Арабист изтегля екипа си от около 1400 преводачи

Той уточни, че двуредовата ограда по границата с Турция на територията на Хасковска област е малко над 10 километра, останалите 22 километра са едноредово съоръжение.