"Ранобудните" студенти нямат никакви конкретни искания и идеи за развитието на България. Искането за оставка е ултиматум, а не идея. Това заяви Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според червената депутатка днес няма да се стигне до окупация на парламента. Организираният от синдикатите протест бил израз на недоволството на трудовите хора, а и профсъюзите не са обявили, че ще блокират парламента. Синдикатите защитавали трудовите хора и техните права, а точно към това се стремели и управляващите.

По думите на Манолова „опорните точки" били нещо съвсем в реда на нещата. Партийната работа била екипна и партийните членове не можели да знаят всичко. И „опорните точки" подпомагали тъкмо екипната работа. Народната представителка не пожела да коментира "опорните точки", генерирани от МВР, които определят в тях един от протестиращите студенти с репликата „Момчето не е добре с главата".

Депутатката от БСП посочи още, че огромната част от хората на митинга на БСП и ДПС в събота били интелигентни и дошли да изразят гражданската си позиция. Според Манолова нямало как за два дни да се накарат 70 хил. души да дойдат насила. Който твърди нещо различно, подценявал българите.

На въпрос дали БСП и ДПС не са допринесли за разделянето на обществото с организирания точно на Орлов мост митинг, червената депутатка отговори, че този митинг скандирал "България", а в Пловдив скандирали само "Бойко" (на митинга на ГЕРБ - бел. ред.)

И Мая Манолова отбеляза, че от началото на 1990-те години по-многолюден митинг и по-масово струпване на хора на едно място у нас, според нея, не било имало.

Зам.-председателят на Народното събрание отказа да коментира изказването на Йордан Цонев, че ако управляващите не получат повече от половината от гласовете на евроизборите догодина, те ще подадат оставка и се отива на избори. Към този момент от БСП не мислили за предсрочни избори и оставката не стояла на дневен ред.

На въпрос защо се притесняват от избори, Манолова отговори, че при оставка на Орешарски изборите ще бъдат организирани от служебно правителство, което означавало, че те щели да преминат под диктовката в края на краищата на Бойко Борисов. Освен това било необходимо да се приемат промени в Изборния кодекс.