Осъдиха на три години условно жена, опитала се да убие съпруга си, като отрови кафето му, предаде CNN.

Пострадалият - Роби Джонсън - обяснил пред детективите, че е използвал ленти за тестване на басейна и така е установил, че каната му за кафе "показва високи нива на хлор". След това е поставил скрити камери, които според информацията, са уловили Мелъди Джонсън да налива белина в контейнер и да излива съдържанието на този контейнер в кафеварката.

Мелъди Феликано Джонсън, от Аризона, първоначално беше обвинена в опит за убийство първа степен, но през април се призна за виновна по две по-леки обвинения за добавяне на отрова или вредно вещество към храна или напитки.

Осъдената можеше да получи максимум 2 години затвор за всяко обвинение. Адвокатът й поиска присъдата да бъде изтърпяна, като каза, че Джонсън вече е прекарала близо година в затвора поради невъзможността й да плати гаранция от 250 000 долара. Присъдата й включваше и психотерапия.

Съдия Хавиер Чон-Лопес отбеляза, че дори жертвата, нейният съпруг, е казал на съда, че не иска жена му да свърши в затвора.

Според криминален доклад Роби Джонсън е казал пред следователи, че смята, че жена му се е опитвала да го убие, за да получи парите от застраховката живот. Той обяснява, че е усетил "неприятния вкус на кафето си" през март месец 2023 г.

По времето, когато Мелъди Джонсън се е опитвала да отрови мъжа си, семейството е живеело заедно с детето си, но са били в процес на развод, който все още не е приключил, уточнява адвокатът на осъдената.

Двама загинали и шестима ранени при стрелба в САЩ

Двама загинали и шестима ранени при стрелба в САЩ

Спор в търговски център в Маями доведе до поредната трагедия