Индия Повече от 11 души са ранени в град Шопиан в индийската част на Кашмир, след като палестински бунтовници хвърлиха граната на автобусна спирка, предададоха осведомителните агенции.

Според полицията нападението е било насочено срещу минаващ наблизо патрул на силите за сигурност, но гранатата не улучила целта. Никой не е поел отговорността на атаката.

Тази нощ в Кашмир са били убити 15 души, сред които 10 предполагаеми ислямисти. Полицията съобщи, че двама въоръжени ислямисти са нападнали комплекс сгради в Сринагар, обитавани от полицаи и семействата им. При нападението е убит един индийски полицай. Загинал е и един от нападателите, а другият е избягал.

В село Бандгам пък въоръжени бойци са застреляли и активист на проиндийската партия Национален конгрес.

При операция в окръга Поонч индийската войници са убили четирима предполагаеми членове на ислямистката групировка Лашкар-е-Каиба, включително и един от командирите й.

Две момчета от мюсюлмански произход, на 8 и 14 години, са загинали в окръга Купуара, докато играели с взривно устройство, което избухнало. Премиерът на Индия Атал Бихари Ваджпаи изключи днес възможността за диалог с Пакистан в близко бъдеще, посочвайки, че няма развитие в позицията на Исламабад.