Дете е простреляло друго дете в крака по време на частно парти в Арбанаси, съобщи Нова телевизия.

По информация на медията на тържеството са присъствали бизнесмени, общинари и депутати.

Домакинът на партито оставил законно притежавания си боен пистолет, за да отиде до тоалетната. В този момент дете на депутат е натиснало спусъка и е ранило друго дете. Пострадалото е настанено в болница, като няма опасност за живота му.

По данни на бТВ бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Сред гостите са били и съпругата на народния представител Явор Божанков и двете им деца. Именно неговото дете е простреляло другото дете в крака.

По случая е образувано досъдебно производство. Неофициално инцидентът е станал между 13:30 и 14:00 часа в Арбанаси.

Минути, след като в медиите излезе информация за инцидента, народният представител от ПП-ДБ Явор Божанков потвърди за инцидента.

По-късно от Районна прокуратура-Велико Търново обявиха, че по случая се провежда разследване по досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 338, ал. 3 от НК.

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер "Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.