Анализаторите на DeepState съобщават за напредването на украинските военни на руска територия и за придвижването на руските нашественици в Донбас.

През нощта проектът уведоми в канала си в Telegram за актуализирана карта на военните операции. Според техните данни украинските отбранителни сили са поели контрола над селищата Апанасовка, Снагост и Отруба в Курска област. Освен това те са напреднали и в селището Олговка.

"Противникът напредна край Песчаное, Скучне, Николаевка, Зализнянски, Новожеланное, в Нелиповка и Ню Йорк. Уточнена е линията на съприкосновение западно от Ню Йорк", - се посочва в съобщението на DeepState.

Генералният щаб на украинската армия обаче не потвърди тези данни.

В последния доклад на украинския генерален щаб се посочва, че най-трудният район остава Покровское. Само през деня са се водили 33 сражения в районите на Гродовка, Воздвиженка, Зелено поле, Калиновка, Миролюбивка, Николаевка, Новохродовка, Птичий, Заветное и Михайловка.

Зеленски: Операцията в Курск се развива по план

Зеленски: Операцията в Курск се развива по план

Това ускорява освобождаването на украински военни и цивилни от руски плен

А в Торецкото направление украинските войници отблъснаха 19 нападения край Дилиевка, Железное, Нелиповка и Торецк. Три от тях все още не са приключили.