Общонационална стачка на синдикатите на държавните служители, както и на работещите в частния сектор парализира южната ни съседка. Транспортът е спрян, не работят държавните учреждения, затворени са аптеките и магазините. Държавните болници обслужват само спешните случаи, съобщава БНР.

Гърците отново протестират срещу мерките, наложени от кредиторите и приети от парламента. Основно засегнати са държавните служители, които след премахване на бонусите и намалението на заплатите сега са на прага и на масови уволнения.

Всички учреждения и държавни фирми са затворени. Не отидоха на работа учители и дори съдиите. Общините също са в стачка.

Спрени са влакове и автобуси. Пристанищата трети ден са блокирани от моряците, които искат оттегляне на програмата за приватизация на портовете Пирея и Солун.

Служителите в частния сектор също протестират срещу премахването на колективните трудови договори.

С наближаването на евроизборите политическото напрежение в страната нараства. Основната опозиционна партия СИРИЗА води по доверие пред управляващата „Нова Демокрация". Социалното напрежение тласка страната към извънредни парламентарни избори, вероятно още през лятото на тази година.