Тази нощ украинските сили са свалили 10 безпилотни летателни апарата тип "Шахед", пуснати от руската армия. Те са били пуснати от района на Приморско-Ахтарск. Дроновете са свалени над териториите на Полтавска, Днепропетровска, Запорожка и Харковска област.

ПВО отбраната на Украйна е свалила и ракети тип Х-31П, пуснати от акваторията на Черно море.

През изминалото денонощие на фронта между Въоръжените сили на Украйна и окупационните войски са станали 64 военни сблъсъка, съобщава Генералният щаб в сутрешната си сводка.

В купянското направление те са отбили три опита за настъпление на противника в районите на селата Синковка и Табаевка, Харковска област.

Лондон: Руските сили се нуждаят от почивка и прегрупиране след превземането на Авдеевка

Лондон: Руските сили се нуждаят от почивка и прегрупиране след превземането на Авдеевка

Британското разузнаване очаква кратко забавяне на фронта около превзетия град

В Лиманското направление боевете се водят в районите на селищата Терний и Въемка в Донецка област. Силите за отбрана са отбили 6 атаки. Още два щурма са задържани в посока Бахмут в районите на селата Клещеевка и Майорск, Донецка област.

В Авдеевското направление руснаците отново засилват натиска. През деня украинските въоръжени сили са отбили 19 атаки в районите на селищата Степно, Ласточкино, Северно, Первомайско и Невелско.

В Мариинско направление се водят боеве в района на Георгиевка, Победа и Новомихайловка на Донецка област, където врагът 14 пъти се е опитал да пробие отбраната на украинските защитници. По-спокойно е било в новопавловското направление, където руската армия е направила един опит за щурм южно от Золотая Нива, в Донецка област.

Столтенберг: Превземането на Авдеевка няма съществено стратегическо значение

Столтенберг: Превземането на Авдеевка няма съществено стратегическо значение

Той призова съюзниците да увеличат помощта за Украйна