Всеки ден излизат гафове, свързани с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той трябва да бъде разследван от прокуратурата. Това заяви пред bTV лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

"Сега излезе, че е купил храна за военните за 30 млн. лв. без обществена поръчка. Каракачанов прави гаф след гаф... затова призоваваме прокуратурата да се задейства, защото тук говорим за престъпление. Гледайте делата му, те най-ясно показват човека", отсече Марешки.

Секретна корупция в МО за домати, краставици и сухо бебешко мляко

Секретна корупция в МО за домати, краставици и сухо бебешко мляко

Бизнесменът осъзнал, че проблемите му няма да спрат

Той призова обществото да се надигне срещу закупуването на нови самолети за армията. Вместо това парите трябвало да се вложат в образователната система и здравеопазването, които били в критично състояние.

Лидерът на "Воля" коментира и промените в Избирателния кодекс. По думите му той и неговата партия били потърпевши от фалшифицирането на избори.

Румен Радев откраднал идеята на "Воля" за камери в избирателните секции

Румен Радев откраднал идеята на "Воля" за камери в избирателните секции

Радев да спре да се прави на президент само на БСП, зове Марешки

"Ние казахме, че трябва да има камери, които да следят процеса на броенето, а не процеса на самия ден. Сега казват, че не сме го написали правилно", заяви той във връзка с отлагането на машинното и електронно гласуване.

Зам.-председателят на парламента отправи критики и към президента Румен Радев. Според него две години след началото на мандата на държания глава нищо хубаво не се е случило на българския народ.

"Преди президентските избори казахме, че Румен Радев е опит на статуквото да ни измамят за пореден път и да ни пробутат нещо, с което нищо няма да се промени. Две години от мандата му минаха и нищо хубаво не се случи на българския народ, а един от най-близките му хора казва, че той е един много слаб политик. Президентът Радев ще излезе един въздух под налягане", каза още Марешки.

Марешки за Каракачанов: Той е злият гений в парламента

Марешки за Каракачанов: Той е злият гений в парламента

Лидерът на "Воля" против закона за горивата, но гласувал "за"