Делян Пеевски и кръгът около него са изключени по волята на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Те са изключени още с искането на оставките им. Това коментира Тимур Халилов в студиото на БВТ по повод изключването на Делян Пеевски и ще 7 души Движението за парава и сводоби, което стана ясно вчера вечерта. 

Вчера Централното бюро на ДПС е потвърдило волята на Доган. Според Халилов Пеевски не спазва устава, за да говори за такъв. Все пак всичко започна, когато Пеевски реши, че ДПС няма устав и поиска да управлява партията еднолично, допълни Халилов. 

На въпроса дали на вчерашното заседание е имало необходимия кворум за изключването на Пеевски и кръга около него Тимур Халилов не даде конкретен отговор, а каза, че въпросът не е в кворума, а в устава на ДПС - той дава правото на почетния председател правото на самото Централното бюро на партията.

Ако някой смята, че заради лични качества е постигнал нещо, а не защото е в ДПС, той трябва да излезе и да докаже своите качества на терен. Това беше възможно с поисканите оставки от Ахмед Доган, които така и не се подадоха, коментира още Халилов. 

Засега той не може да предвиди какво ще стане на изборите на 27 октомври, но за момента има едно ясно решение - Пеевски е изключен от партията, заедно с верните около него.

Относно отстраняването на няколко областните управители Тимур Халилов посочи, че те са избрали други ценности, различни от тези на ДПС, и затова са изключени, но иначе актива в тези области е верен на ДПС.

Път към помирение няма да има, категоричен е Халилов и посочи, че Доган е казал, че връщане назад няма. Листите за изборите ще се редят от колективните органи и почетния председател, довъши той. 

Припомняме, че вчера вечерта стана ясно, че на заседание на Централното бюро на ДПС, на което е присъствал и самият Ахмед Доган, са изключени Делян Пеевски, както и още 7 души, верни на Пеевски. 

Самият Пеевски мигновено отговори на изключването си, като каза, че това е "сбирка на отцепниците от ДПС". 

Пеевски се позова на закона, устава и не се чувства изключен от ДПС

Пеевски се позова на закона, устава и не се чувства изключен от ДПС

"Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите"