Днес е Велики вторник - ден, в който трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети към политиците, служебното правителство няма да влиза в никакви политически страсти, а ще си върши работата спокойно и на високи обороти. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, цитиран от БТА.

"Едва два дни са изминали от Страстната седмица, а вече мога да ви информирам за доста събития с наше участие", отчете се той. Главчев припомни за вчерашната си среща с посланиците на Украйна Олеся Илашчук и на Германия Ирене Мария Планк. Той се похвали, че те са му връчили покана за участие в организираната съвместно от двете държави конференция в Берлин на 11 и 12 юни, посветена на възстановяването на Украйна след руската агресия. "Хубавото е, че потвърдихме нашите възможности за участие в тази конференция за възстановяване, по-специално в областта на енергийната и пътната инфраструктура, на жилищния фонд и на икономиката като цяло", допълни Главчев. По думите му се предвижда в делегацията на страната ни за конференцията да бъдат включени и представители на българския бизнес.

"Второто събитие беше с министър на електронното управление Валентин Мундров, с когото участвахме в изтеглянето на номерата на машините, които ще удостоверявани в процеса на утвърждаване на съответствието за изборния процес", каза още служебният премиер. Той заяви, че тегленето на номерата е извършено в условията на пълна прозрачност, за да се покаже, че така ще бъдат проведени и изборите. "Това ни е основната задача", отбеляза Главчев.

Вече може да проверим секцията си за гласуване на изборите
Обновена

Вече може да проверим секцията си за гласуване на изборите

Справката се осигурява от ГД ГРАО