правителство Позицията на правителството по преговорната глава 14 “Енергетика” е оформена на заседанието на Министерския съвет на 26 септември 2002 г. Журналистите бяха веднага информирани за нея лично от министрите Меглена Кунева и Милко Ковачев.

Това се казва в изявление на правителствената пресслужба във връзка с публикации в столичен ежедневник, озаглавена “Две решения на кабинета за “Козлодуй”.

Правителствената позиция по глава 14 “Енергетика”, формулирана на заседанието от 26 септември 2002 г., беше оформена в Решение №641 от 1 октомври 2002 г.

Както при всеки официален документ на Министерския съвет, датата върху което и да е решение се поставя след като то е оформено от администрацията на Министерския съвет и подписано от министър-председателя.

Тази процедура е известна на всеки юрист и именно затова не допускаме, че г-н Любен Корнезов, член на парламентарната комисия по правни въпроси, не е запознат с нея. Изявленията му можем да приемем само като съзнателна манипулация на общественото мнение, се казва още в правителственото прессъобщение. Освен това, правителството заседава на 26 септември 2002 г. при необходимия кворум.

На заседанието присъстваха: министър-председателят Симеон Сакскобургготски, заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика Лидия Шулева, министърът на правосъдието Антон Станков, министърът на здравеопазването Божидар Финков, министърът на културата Божидар Абрашев, министърът на образованието и науката Владимир Атанасов, министърът на вътрешните работи Георги Петканов, министърът на държавната администрация Димитър Калчев, министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева, министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме, министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев, министърът на отбраната Николай Свинаров, министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров и министърът на външните работи Соломон Паси.