Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това беше задържан по подозрение в сексуален тормоз.

Това разкри Асошиейтед прес.

"Той вече не е в ареста", заяви адвокатът на актьора Кристиан Сен-Пале, докато напускаше полицейския участък.

Съобщава се, че следователите са разпитали Депардийо.

В същото време френските медии съобщават с позоваване на прокуратурата, че процесът срещу актьора ще се проведе през октомври 2024 г.

По-рано в понеделник стана ясно, че Депардийо е бил призован на разпит във връзка с обвиненията за сексуален тормоз от две жени, работили с него на снимачната площадка.

Обвиненията са свързани с предполагаемото поведение на Депардийо по време на снимките на филмите "Магьосникът и сиамката" на Жан-Пиер Моки през 2014 г. и "Зелените капаци" на Жан Бекер през 2021 г. В първия случай обвиненията са отправени от асистент-режисьорката, а във втория - от сценографката на филма. Актьорът не се признава за виновен.

От декември 2020 г. се разследва и обвинението на Депардийо в изнасилване срещу актрисата Шарлот Арну. Като цяло обвинения в сексуален тормоз от актьора са отправени от 13 жени.

Депардийо отново обвинен в изнасилване

Депардийо отново обвинен в изнасилване

Стари обвинения от 2018 година

През декември 2012 г. Депардийо напусна Франция и се отказа от френското си гражданство заради плановете за налагане на 75-процентов данък върху доходи над 1 млн. евро годишно. През януари 2013 г. актьорът получи руско гражданство, а през февруари - постоянна регистрация в Мордовия.

След агресията на Путин срещу Украйна Депардийо напусна Русия и се обяви открито срещу войната.

Жерар Депардийо: Войната в Украйна е "безумен ексцес" на Путин

Жерар Депардийо: Войната в Украйна е "безумен ексцес" на Путин

Населението на Русия не носи отговорност за поведението на Путин.