Германската полиция заяви, че мъж, арестуван в Бавария с кола, пълна с оръжия и експлозиви, може да няма никаква връзка с терористичните атаки в Париж в петък, като се твърди, че е контрабандист на оръжия.

51-годишният мъж от Черна гора беше арестуван седмица преди атаките в Париж, към които той първоначално беше свързан, след като стана ясно, че навигаторът в колата е показвал, че той се е отправил към Париж.

Разследванията установиха връзка с Франция, но никаква връзка с тероризъм досега", посочи говорител на баварската полиция.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви за германската телевизия ZDF в сряда, че навигаторът е показвал, че е бил във Франция няколко пъти, а оръжията са били умело скрити в колата, което предполага, че той често е контрабандирал оръжия.

„Всичко сочи, че мъжът е контрабандист на оръжия, може би принадлежащ към света на организираната престъпност", уточни германският вътрешен министър.

Вътрешното министерство на Черна гора посочи, че арестуваният мъж е православен християнин без очевидна връзка с радикалния ислям.