Руските спецслужби опровергават съобщенията за планиран атентат срещу руското ръководство в лицето на президент Владимир Путин и новоизбрания държавен глава Дмитрий Медведев.

В началото на март в страната наистина са задържани лица, у които е открито автоматично оръжие, заявил източник от службите, цитиран от "Ехото на Москва". Той категорично отрича задържаните лица да са заподозрени в подготовка на атентат срещу Владимир Путин и Дмитрий Медведев по време на празничния концерт на 2 март след приключване на изборния ден.

Задържаните са обикновена престъпна група, от която е иззето автоматично оръжие, посочва източникът.

Сензационната новина бе съобщена руския вестник „Твой ден" тази сутрин, като публикацията включва и снимка на 24-годишен жител на Таджикистан.
Според версията на вестника той е снайперистът, който според плана е трябвало да застреля президентът Путин и наследника му Медведев.

Припомняме, на 12 март в годишния доклад на директора на Федералната служба за сигурност на Русия Николай Патрушев каза, че на 2 март, денят в който се проведоха президентските избори в Русия, са били предотвратени няколко терористични акта.