В южната част на Украйна ракетно-артилерийските подразделения на Въоръжените сили на Украйна са изпълнили 140 удара, като са ликвидирали 17 руски военни и са унищожиха радиолокационна станция, танк и четири бронирани машини.

"Нашата авиация нанесе три въздушни удара по системите за противовъздушна отбрана на противника. Ракетните и артилерийски подразделения на Силите за отбрана изпълниха над 140 огневи удара. Усилено беше управлението на огъня на Каховския мост, команден пункт, колоната с въоръжение и военна техника. в района на Берислав са били нападнати".

Това написа в Telegram Владислав Назаров, говорител на Оперативно командване "Юг".

В Конгреса на САЩ готвят 12 млрд. долара нова помощ за Украйна

В Конгреса на САЩ готвят 12 млрд. долара нова помощ за Украйна

Обсъжда се и финансиране за презаселване на афганистански бежанци

В процес на уточняване са други загуби за противника.

Както се съобщава, въоръжените сили на Украйна са ликвидирали около 57 200 руски войници от 24 февруари до 26 септември.

В същото време, руската армия атакува Кривий Рог, разрушавайки летището му. "Вражеска атака срещу Кривий Рог. Руснаците удариха летището с ракета Х-59. Инфраструктурата му беше унищожена", написа в Telegram началникът на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко. Отбелязва се, че по-нататъшното използване на летището и оборудването му е невъзможно. При атаката няма пострадали хора.

Кривий Рог е родният град на президента Володимир Зеленски. 

На фона на това се съобщава за проблеми на много места в Русия с обявената частична мобилизация - протести, бунтове, нападения, опити за бягства през границите. 

Путин хвърля кримските татари на фронта в Украйна

Путин хвърля кримските татари на фронта в Украйна

Властите избягват мобилизацията сред етническите руснаци

Много държави вече обявиха, че няма да приемат дезертьори. 

Анексирането на Украйна ще означава край на всякакви дипломатически преговори с руския президент Владимир Путин. Това заяви в интервю за американския телевизионен канал Си Би Ес украинският президент Володимир Зеленски.

Предупреждението му идва в момент, когато Москва продължава провеждането на референдуми в окупираните украински територии, призовавайки жителите да гласуват за присъединяване към Русия.