България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна подкрепа за народа на Украйна, за нейната независимост и ще участва активно в процеса на възстановяването й. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на среща с посланиците на Украйна Олеся Илашчук и на Германия Ирене Мария Планк. Информация за разговора им беше оповестена от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Главчев беше поканен да участва в конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се проведе в началото на юни тази година в Берлин.

Служебният премиер увери, че страната ни продължава да е напълно ангажирана с оказване на съдействие на Украйна в редица сектори. По думите му това е ясен израз на солидарността ни с народа и правителството на украинската страна. Главчев посочи, че България е готова да подпомага активно Украйна в процеса й на възстановяване, реформи и модернизация след края на руската агресия.

Основната цел на предстоящата конференция в Берлин е да се мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.

Япония организира конференция за възстановяването на Украйна

Япония организира конференция за възстановяването на Украйна

Япония е предоставила 12,1 млрд. долара на Украйна - предимно финансова и хуманитарна помощ