Кметът на район ,,Панчарево" незабавно трябва да почисти на установени замърсени терени, както и и ограничи на възможността за повторно образуване на нерегламентирани сметища на територията на района. Такова предписание е издадено от експерти на РИОСВ - София, които са извършили съвместна проверка с представители на Районния инспекторат ,,Панчарево". С тях са били и представители на ГД ,,Национална полиция".

Проверката е образувана по сигнал за замърсяване под стената на язовир Панчарево, близо до квартал "Мечта" и в непосредствена близост до река Искър.

Властите направиха обход на различни терени, които имат статут на частна, частна държавна и частна общинска собственост.

По време на проверката са констатирани нарушения като нерегламентирано изхвърлени строителни, смесени битови отпадъци, излезли от употреба гуми и брони от излезли от употреба моторни превозни средства в имоти, представляващи земеделски земи със свободен достъп за външни лица.

Инспекторите разполагат със снимков материал, направен в хода на проверката, на който е заснет и установен и тежкотоварен автомобил с гондола, изсипващ земни маси. Снимковият материал е предоставен на ГД ,,Национална полиция".

Почистват незаконните сметища в Стара Загора

Почистват незаконните сметища в Стара Загора

Община Стара Загора започва акция по почистване и премахване на незаконните сметища.