27-годишен мъж е арестуван за убийството на 47-годишната разградчанка Румяна Генчева, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Мъжът - Алпер Хасан е криминално проявен, извършвал е и други грабежи, съобщава Радио Шумен.

Окръжната прокуратура му е повдигнала обвинение за грабеж, придружен с убийство.

Тялото на 47-годишната бизнесдама от Разград бе открито във вторник около полунощ от горски стражари в местността Чуката, близо до жп прелеза по пътя от Разград за Дянково. По информация на съдебен лекар, жената е била удушена.

Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че именно Алпер е извършител на изключително тежкото престъпление и му наложи постоянна мярка „Задържане под стража". Съдът прие, че има реален риск обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, като се има предвид че е хазартна личност и че е осъждан два пъти пак за грабежи, въпреки че в момента вече е реабилитиран.

Окръжният прокурор Огнян Дамянов заяви, че са назначени шест експертизи, сред които и съдебно-медицинска, които още не са готови. Има обаче свидетели, които са дали показания срещу Алпер. Според тях той е бил видян да разговаря с Румяна Генчева във входа на блока точно около часа на смъртта. 40-50 минути по-късно е посетил магазин, от който е закупил найлонови тобри, за които е установено, че са открити върху тялото на убитата.

Обвиняемият е оставил в заложна къща златните накити на Румяна Генчева, а чантата й захвърлил в имот, в който също е бил видян като изхвърля вещите й.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Варна, на 8 май от 10.00 ч.