Фенове на „Левски" и ЦСКА трошаха рейсове след вечното дерби в София. Най-малко 6 автобуса са със счупени стъкла, има и пострадали трамваи.

Минути сред приключване на футболната среща, на бул. „Евлоги Георгиев" - в района около Военната академия, били изпочупени стъклата на автобус, в който са пътували и някои от зрителите на мача. На място е извършен оглед, изясняват се обстоятелствата около вандалското посегателство. Няма данни за пострадали други пътници или случайни минувачи, съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни 10-ина от феновете, качили се в автобуса, ще бъде отведени в близкото районно полицейско управление за установяване на съпричастност към извършеното престъпление.

Преди срещата от полицията обявиха, че общо 57 са задържаните. По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП.

Автобус 204, който се е движел по бул. „Евл.Георгиев", бе „атакуван" с камъни от група фенове преди мача - пострадало е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ. 17 от кандидат-зрителите са спрени преди влизането им в стадиона заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Още към 13 часа униформените трябваше да се намесват, след като полицаите засекли 20-ина младежи, които тъкмо започнали да мерят сили и защитават с бой отборите си, съобщават от пресцентъра на МВР. Скандалът е възникнал в Борисовата градина.

В тях са открити ножове, палки, боксери и пиратки. Всички са отведени в Първо РУП.

Стотици полицаи бяха ангажирани за опазването на реда.

Непосредствено преди и след края на дербито по преценка ще бъде ограничено движението по бул."Евлоги Георгиев" и ул."Гурко".