Министерството на вътрешните работи (МВР) на Република Северна Македония (РСМ) информира, че е затворен граничният пункт на "Богородица" с Гърция заради пожар от гръцка страна.

Предприети са интензивни мерки за погасяването на огъня. Преминаването през границата в района на пожара ще бъде възобновено след потушаването му.

Македонското МВР призовава да не се пътува към ГКПП "Богородица-Евзони (Гевгелия)", докато не бъде обявено, че огнената стихия е овладяна движението се нормализира.

МВнР: Пожар затвори магистралата от Солун до ГКПП Кулата-Промахон

МВнР: Пожар затвори магистралата от Солун до ГКПП Кулата-Промахон

Огънят е избухнал в следобедните часове на днешния ден около 37-ми км

БТА съобщава, че пожарът е избухнал около 13 ч. непосредствено до граничния пункт. Токът на пункта е бил спрян и е се е наложила евакуация на служителите според изданието "Плюсинфо", цитирано от агенцията.

На място са 22 огнеборци с 10 противопожарни автомобила. В борбата с огнената стихия участва и хеликоптер. От гръцка страна движението е спряно до Поликастро. Превозните средства на територията на РСМ се пренасочват към граничния пункт с Гърция при Дойран.

Отбелязваме, че ГКПП "Богородица-Евзони" е основният граничен пункт между РСМ и Гърция, а този при Дойран е значително по-малък и няма капацитета да поеме целия трафик при пренасочването на движението.

ЕС праща хеликоптери на България и Северна Македония за борба с пожарите

ЕС праща хеликоптери на България и Северна Македония за борба с пожарите

Координационният център на ЕС за реагиране при извънредни ситуации след ситуацията