Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония. Това заяви единият от двамата председатели на ДПС Делян Пеевски, след като дясната партия ВМРО-ДПМНЕ спечели парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ). Позицията му беше разпространена от пресцентъра на ДПС.

Пеевски коментира изказване на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че РСМ ще чака "по-разумен премиер". Той изтъква, че такива думи от страна на лидер на партия с претенции от съседната ни държава са абсолютно недопустими и неприемливи. Пеевски посочва още, че няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път.

Застава ли Северна Македония до Сърбия, Русия и Китай?

Застава ли Северна Македония до Сърбия, Русия и Китай?

Въпреки убедителната победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите, партията няма мнозинство

"Искам да се обърна към Мицкоски - Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България", подчертава Делян Пеевски.

Той също отбелязва, че страната ни е направила изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде в Европейския съюз.

Мицкоски: Очакваме София да отвори пътя на РСМ към ЕС

Мицкоски: Очакваме София да отвори пътя на РСМ към ЕС

Посланик Гиър каза преди това, че ако ВМРО-ДПМНЕ е за ЕС и за преговори, е ясно какво трябва да направи