Три телефона, на които гражданите могат да подават сигнали, обяви община Варна. Това са 820-112, 820-204 и 820-016 с код 052.

На телефонните линии ще има дежурни, които да приемат сигналите от гражданите във връзка с инциденти - общината очаква от утре метеорологичната обстановка да се влоши със силен вятър и снеговалежи.
Освен това предстои и новогодишната нощ, в която често се случват инциденти.

В община Варна е създадена организация за добро взаимодействие между институциите, заяви заместник-кметът Пейчо Пейчев.
С представителите на ОД на МВР е обсъдена охраната на новогодишните мероприятия, а със служителите на противопожарната служба  - работата по сигнали за паднали дървета и клони. Платната по Аспаруховия мост се обработват с антилед.

Превантивно се правят проверки за неукрепени елементи и предмети по фасади и тераси. Дежурни екипи на фирмата, която поддържа новогодишното осветление, ще следи за аварии.

От общината призовават гражданите да проверят за неукрепени предмети по терасите си.

Във всички снегопочистващи фирми са организирани дежурства във връзка с очакваните снеговалежи. Имат готовност и за увеличаване на екипите за почистване на улиците, уверяват от общината.

В община Варна и във всички районни кметства ще има дежурни екипи по празниците.

96 души са настанени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица. Във връзка с прогнозите за понижаване на температурите в социалното заведение имат готовност да настанят още 20 души.