"Автомагистрали - Черно море" освобождава 530 работници, съобщи bTV. От дружеството обясняват, че причината затова е, че все още не са им разплатени 27 милиона лева за извършения ремонт на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.

Синдикалистът на дружеството Петя Стоянова посочи, че работниците не са получавали заплати от декември. "Взимаме това решение да освободим 2/3 от работниците, за да могат поне да получават доходи от борсата", каза Петя Стоянова.

Припомняме, че заради забавяне на плащанията от страна на държавата, от "Автомагистрали - Черно море" излизаха на протести няколко пъти. След всеки протест получаваха траншове.

Комитова си тръгва и не знае за какво протестират "Автомагистрали - Черно море"

Комитова си тръгва и не знае за какво протестират "Автомагистрали - Черно море"

Не знам и какво ще търсят от регионалното министерство

Протестите на пътните строители през пролетта и лятото на 2021 година започнаха именно от двете фирми "Автомагистрали - Черно море" и ИСА, които си искаха парите за строежа на отсечката Чирпан - Стара Загора. Тогава от МРРБ признаха, че има неизплатени суми, като обявиха план за погасяването им. Виолета Комитова обаче изказа мнение, че тези две фирми по никакъв начин не са свързани с другите, и по-масови протести, които се състояха в центъра на София, в които се включиха пътностроителни фирми, реално неизвършвали дейност, но взимали крупни аванси за бъдещо строителство.

Първото служебно правителство тогава предостави на прокуратурата редица договори, сключени в нарушение на закона за обществените поръчки. Общо 3,7 милиарда са задълженията на държавата към строителни фирми, но от финансовото ведомство признават само въпросните 1,3 милиарда.