„Вярвам, че истината ще излезе наяве". Това заяви пред Шуменския окръжен съд Петър Стоянов, обвинен за ръководител на престъпна група за мокри поръчки „Килърите".

„Алибито ми за вечерта на убийството на Юри Галев е интересно, но няма да го споделя и се надявам хората, с които бях на една маса тогава, да не излъжат", каза Сумиста, цитиран от Радио Шумен.

По думите му част от ключовите свидетели са дали угодни за Прокуратурата показания, тъй като имат криминално минало. Свидетелят Боян Джамалов свидетелства срещу него заради това, че му дължи голяма сума пари, смята Сумиста. „Целият процес се ползва за политически цели", заяви още Стоянов.

„Когато една лъжа е близка до нашето очакване, е по-лесно да я приемем", подчерта той. По думите му неговите адвокати го уверявали, че ще бъде осъден. Той обаче вярва, че това в крайна сметка няма да се случи.

„Имаше опити да ме принудят да стана свидетел по делото срещу групата на която се твърди че съм лидер", заяви по време на тричасовата си защитната си реч обвиняемия по делото срещу Килърите Петър Стоянов.
„Няма да стана слуга на никого", каза още той. Стоянов опроверга изцяло твърденията на свидетеля Боян Джамалов, свързани с организирането на поръкови убийства и побои. Сумиста заяви, че в посочените от Джамалов периоди е бил в чужбина и не е имал възможност да бъде на местата, цитирани в показанията и да получава пари за мокрите поръчки.

Делото продължава с пледоария на адвокат Розалина Апостолова, която защитава Васил Костов - Кеца.

Делото срещу „Килърите" започна на 27 юни 2011 г. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.