Полицията е заловила бус с мигранти на автомагистрала "Струма" в участъка между София и Перник. Чужденците твърдят, че са от Афганистан, съобщи bTV. Според медията те са били 37.

Бусът е спрян на магистралата докато е пътувал в посока Перник. Хората са били натъпкани в превозното средство един върху друг.

Бусът е със софийска регистрация. Все още не е ясно откъде и накъде са пътували са пътували мигрантите.

Полицията ще извърши обиск, за да установи дали чужденците имат документи.

Демерджиев: Опитите за нелегално влизане в страната са се увеличили с 40%

Демерджиев: Опитите за нелегално влизане в страната са се увеличили с 40%

Няма европейска граница, която да не бъде пробита

Според БНР хванатите афганистанци са 35. Арестуван е и 20-годишен български гражданин, който е шофирал микробуса. Превозното средство е било спряно от екипи на СДВР. Задържаният българин е известен на полицията.

По информация на БНТ мигрантите са 30 и са заловени около 8.00 ч. тази сутрин в началото на магистрала "Струма" край София. Снети са отпечатъци на чужденците.

В крайна сметка се оказа, че в микробуса е пътувала група от 25 чужденци. Тя е била наблюдавана през цялото време от служители на ГДБОП, които всъщност са подали и сигнала за спиране на превозното средство на безопасно за това място. Това става ясно от изказване на вътрешния министър Иван Демерджиев в Шумен, който беше в града за годишния анализ на Областната дирекция на МВР. Информация за посещението му бе оповестена от вътрешното министерство.

Припомняме, че през миналата седмица в Карнобатско полицията разкри депо, където нелегално преминали границата мигранти са изчаквали транспорт към вътрешността на страната. При рутинна полицейска проверка на Прохода на Републикатаседмица по-рано бяха открити 13 афганистанци, натъпкани в джип. Нелегални чужденци бяха установени в коли, бусове и камиони в още няколко случая на различни места в страната, а през февруари в района на село Логорско край София беше открит изоставен камион с 52 мигранти, скрити в тайници, 18 от които загинаха от задушаване.