Украинското външно министерство потвърди, че двамата украински граждани, които починаха от прободни рани в Германия в събота, са военнослужещи от ВСУ, които са били на рехабилитация. По подозрение в убийството им е арестуван руски гражданин.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Полицията в Бавария съобщи, че двамата украински граждани са били открити с прободни рани в търговски център в град Мурнау ам Щафелзе в събота.

Един 36-годишен мъж е починал на място от тежките си наранявания, а втората жертва, на 23 години, е починала вечерта в близката болница. В полицейския доклад се казва, че убитите мъже са живеели в квартал Гармиш-Партенкирхен.

57-годишен руски гражданин, чието име не се съобщава, е бил арестуван по подозрение в двойно убийство.

Според съобщения в медиите властите все още не са установили мотивите за убийството, а също така не е известно дали убитите са се познавали със заподозрения.

Украинското външно министерство публикува на уебсайта си изявление, в което се казва, че "по предварителни данни убитите граждани са военнослужещи, които са били на медицинска рехабилитация в Германия".

"Украинските консули уточняват информацията относно частите, в които са служили загиналите, и установяват контакт с техните близки", пише украинското външно министерство.

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е дал указание случаят да се държи под специален контрол, съобщиха още от външното министерство.

Убийството на руския пилот в Испания - послание до емигрантите предатели

Убийството на руския пилот в Испания - послание до емигрантите предатели

В средите на руските и украинските емигранти няма съмнение кой стои зад неговата смърт