Според израелската преса сирените за въздушна атака са прозвучали в Беер Шева, разположен източно от ивицата Газа, и близките градове и бази на израелската армия, както и в северните кибуци Малкия и Щула близо до границата с Ливан, пише "Би Би Си".

Все още няма данни за жертви и ранени.

Най-малко 10 ракети са били изстреляни към Беер Шева и многобройни прехващания са наблюдавани над града от системата за противовъздушна отбрана "Железен Купол"

По-рано днес предупредителни сирени за ракети прозвучаха в Нир Оз и Маген близо до границата с Газа, както и в крайбрежния град Ашкелон и околните села. Това беше първият път, откакто Ашкелон беше обстрелван през последните 18 часа. Няма данни за пострадали.

Един човек беше леко ранен от шрапнел тази сутрин, когато снаряд удари фабрика в село близо до границата с Газа, причинявайки пожар.

Отделно от това израелската армия каза, че ракета земя-земя, за която се смята, че е била изстреляна от Йемен, е била прихваната в сряда над Червено море от система за противовъздушна отбрана Arrow с голям обсег.

Сирените за въздушна атака прозвучаха и в Ейлат, най-южния град на Израел на брега на Червено море, въпреки че израелската армия твърди, че ракетата не е навлязла в израелското въздушно пространство и алармата е била активирана в съответствие с протокола за сигурност.

От 7 октомври насам, когато "Хамас" и други ислямистки групировки нахлуха в Израел от ивицата Газа, страната е подложена на постоянни тежки ракетни атаки, въпреки че интензивността им е намаляла от началото на сухопътната операция в Газа.

Общо към Израел са изстреляни около 10 хиляди ракети от различни видове. Повечето от тях са били прихванати от системи за противоракетна отбрана или са паднали в безлюдни райони; Част от ракетите, изстреляни от Газа, според военните не са достигнали Израел и са паднали на територията на палестинския анклав.

Хизбула и Израел отново разменят нервен огън на границата

Хизбула и Израел отново разменят нервен огън на границата

Все още няма информация за пострадали