Израелската армия съобщи, че е потвърдила смъртта на петима заложници.

В изявление от армията казаха, че смъртта на петима души, отвлечени на 7 октомври, е потвърдена и семействата им са уведомени, предаде AFP.

По-рано днес кибуцът Нир Оз, който беше нападнат от "Хамас", съобщи за смъртта на трима негови жители, взети за заложници.

Вече са известни имената на другите двама.

Елияху Маргалит беше на 75 години. Той беше баща на медицинската сестра Нили Маргалит, която беше освободена вчера. Те бяха отвлечени от кибуца Нир Оз.

Какви въоръжени палестински групировки действат в Газа

Какви въоръжени палестински групировки действат в Газа

Повечето от тях са свързани с Иран

А вторият убит е отвлеченият от музикален фестивал в Рейм. Гай Илуз беше на 26 години. Той беше звуков инженер и свиреше на бас в еврейски музикален ансамбъл.

Седемдневната пауза, която започна на 24 ноември и беше удължена два пъти, позволи размяната на десетки заложници, държани в Газа, срещу стотици палестински затворници и улесни навлизането на хуманитарна помощ в анклава.

Газа имаше 2,3 милиона жители, преди Израел да започне бомбардировка и сухопътна инвазия в отговор на трансграничната атака на "Хамас" на 7 октомври, при която въоръжени бойци на групировката убиха 1200 души и са взеха 240 заложници.