Групата войски "Восток" за едно денонощие ликвидира до 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Унищожени са били две 155 мм гаубици M777 и четири точки за снабдяване с боеприпаси на противника. Това е съобщил за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата "Восток" Александър Гордеев.

"Подразделенията на групировката "Восток" продължават да изпълняват бойни задачи в зоната на специална военна операция. В рамките на 24 часа до 100 военнослужещи на противника, две буксирни гаубици М777, две автомобилни машини и боеприпаси бяха унищожени", каза той.

Гордеев отбеляза, че подразделенията на групата са подобрили обстановката по линията на фронта и са разбили живата сила и техниката на 72-ра механизирана бригада на ВС на Украйна и 123-та бригада на териториалната отбрана в районитна ДНР.

Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) и радиоелектронна борба (РЕБ) откриха и унищожиха два безпилотни летателни апарата (БПЛА) в района на руския Воронеж.

Украински области под тревога тази нощ
Обновена

Украински области под тревога тази нощ

Одеска, Кировоградска, Николаевска и Херсонска области

Това съобщи губернаторът на региона Александър Гусев в своя канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

"Дежурните сили за противовъздушна отбрана и средства за радиоелектронна борба във Воронежска област засякоха и свалиха БПЛА от авиационен тип", написа той и добави, че по предварителни данни няма жертви и разрушения.

По-късно ръководителят на региона съобщи за унищожаването на втори самолетен дрон в предградията на Воронеж.

"По предварителни данни няма пострадали в резултат на падащи отломки, счупено е стъкло на строяща се къща", каза Гусев.

Той уточни, че опасността от атаки на БЛА в региона остава.

Русия свалила дронове над Белгородска област

Русия свалила дронове над Белгородска област

За пореден ден е под обстрел

Руската Рязанска област е била атакувана от безпилотен летателен апарат (БЛА). По предварителна информация няма пострадали, съобщи в канала си в Telegram ръководителят на района Павел Малков.

"Рязанска област е била атакувана от безпилотен летателен апарат, по предварителна информация няма пострадали, води се разследване", пише той.

Припомняме, че във вторник руските войски свалиха украински дронове над Белгородска област, която също често е обект на атаки. 

В същото време, украински области бяха под тревога от въздушни нападения.