Руското министерство на отбраната съобщи, че руските военни са поели контрол над село Семьоновка в самопровъзгласилата се "Донецка народна република", съобщава Би Би Си.

Село Семьоновка се намира североизточно от разрушения град Авдеевка, който Русия превзе през февруари. В селото са живеели около 200 човека при последното преброяване през 2001 година.

Министерството на отбраната на Русия съобщава, че руските подразделения са заели по-изгодни позиции и са нанесли поражение на украинските сили и техника в районите на селата Григоровка, Красногоровка и Константиновка в Донецка област, Синковка в Харковска област и Червона Диброва в Луганска област.

По-рано главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски говори за изострянето на ситуацията на фронта и отстъплението на въоръжените сили на Украйна в района на Донецк.

"Части на украинските сили за отбрана, запазвайки живота и здравето на нашите защитници, се преместиха на нови линии западно от Бердичи, Семьоновка и Новомихайловка", каза Сирски.

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Сирски каза, че боевете в Източна Украйна са се влошили