Шефът на израелското външно разузнаване Мосад Давид Барнеа отзова от Катар екипа си от преговарящи за ново примирие в Газа по нареждане на премиера на Израел Бенямин Нетаняху поради "задънена улица в преговорите" за освобождаването на заложници от "Хамас". Това става ясно от съобщение на кабинета на Нетаняху, цитирано от ТАСС.

"След задънената улица в преговорите, по нареждане на министър-председателя Бенямин Нетаняху, директорът на Мосад Давид Барнеа нареди на своя екип от преговарящи в Доха да се върне в Израел. Терористичната организация "Хамас" не успя да изпълни своята част от споразумението, което предвижда освобождаването на всички жени и деца в съответствие със списъка, предоставен и одобрен от "Хамас", се казва в изявлението.

"Шефът на Мосад благодари на ръководството на ЦРУ, египетския министър на разузнаването и министър-председателя на Катар за огромните им посреднически усилия, които доведоха до освобождаването на 84 деца и жени от ивицата Газа, както и на 24 чуждестранни граждани", посочват още от кабинета на Нетаняху.

Израелските военни настъпват на юг в Газа

Израелските военни настъпват на юг в Газа

Според израелските медии в Хан Юнис се е намирало част от ръководството на Хамас